Bicara Siswa


Jumaat, 18 Februari 2011

Keputusan Terkini Penamaan Calon MPP UniMAP

Kerusi Umum:14 orang calon (akan merebut 9 kerusi)

PPK Alam Sekitar:2 orang calon (menang tanpa bertanding)

PPK Bahan:2 orang calon (menang tanpa bertanding)

PPK Komputer:3 orang calon (merebut 2 kerusi)

PPK Mekatronik:3 orang calon (merebut 2 kerusi)

PPK Pembuatan:2 orang calon (menang tanpa bertanding)

14 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ppk bahan nak tanding wat per..ppk datuk nc..

Tanpa Nama berkata...

siapa yang akan menjadi MPP dah ditetapkan..yang bertanding semua hanya sia2

info dari bekas mpp lepas.. mreka dah siap pilih siapa YDP, jd buat apa suruh orang lain bertanding

jawapan unimap: siapa suruh pergi bertanding..

fakta yang pasti..yang menjadi mpp pastinya wakil yang tidak memperkenalkan diri..orang pun tidak tahu mreka siapa

Tanpa Nama berkata...

biar takdir n rezeki tentukan...xyah nk sush2 pk....rezeki kt tgn Allah~~

Tanpa Nama berkata...

kepada admin

untuk isu ni saya rasa admin boleh bertanya terus kepada calon umum itu sendiri sama ada jawatan umum itu telah ditetapkan atau tidak. Kami as student nak tahu jugak betul ke tidak, sebab saya rase xbetul.. roomate saya yang menjadi calon pon xtahu isu ni, so hebat lah admin yg lebih arif drpd mereka yg masuk meeting membincangkn isu neh.. xbaik fitnah taw... huhu

Seterusnya bagaimana jawatan umum itu diberikan kepada calon, saya rasa musyawarah kabinet yang bakal menang nanti.. kalau setakat kawan2 yang mengusik calon umum sebagai YDP tu biasalah, adat bergurau PRK.. admin ni, xopen minded langsung =P .

ape2 pon sy sebagai student biasa neh menyeru la kawan2 untuk keluar mengundi.. tunjukkn kuasa mahasiswa, kita dah diberi peluang.

Tanpa Nama berkata...

betoi ka depa xperkenal diri kat student ?? mcm mana student nak undi kalau xkenai depa.. dengaq cita nanti depa wat manisfesto setiap kolej dan setiap calon diberi pluang utk bermanifesto.. UniMAPKini cuba ulas sikit pasai ni.. ka xtaw lgsg ?? ka UniMAPKini suka buat crita jaa.. hahaha.

Xpa2,kita suma tunggu manifesto depa suma naek, kita tgk sama2 hak ad manifesto menang ka atau yg xtaw hala mana datang boleh menang.

UniMAPKini jadi pengadil..

-sTUDENt rock- .\m/.

unimapkini berkata...

untuk pengetahuan saudara sekalian,bukan admin unimapkini yang menimbulkan isu itu,akan tetapi komen yang kedua dalam posting ini.

mengikut adat pilihan raya,calon-calon akan turun untuk berkempen.

apa yang penting sekarang adalah kerahkan raka-rakan mahasiswa/i UniMAP untuk turun mengundi dan ambil tahu tentang PRK ini

Sekian

Tanpa Nama berkata...

kesian UniMAPKini .. org laen komen tp admin yg kne.. haha. yg timbulkan isu tue pon bkn bertanding kot... sengal.

Freaky berkata...

Komen sbg Anonymous / tanpa name ? x strong btol la ceni... kalo betol la depa x perkenalkan diri kat student, cena nak pilih atau undi ?

:)

Tanpa Nama berkata...

kalau mcm 2 la kan..

1.tnggu manifesto jadi atau tidak

2. calon yg bertanding suma rekod sekolah bersih ka? dgr ura ada yang penah ada kes (dgr saja..btol atau tidaknya)

3.YDP dipilih ikut undian terbanyak atau pilihan HEP terhdap kumpulan calon yang menang..

4. kalau ikut undian terbanyak.. masa pengiraan process undi setiap calon perlu ada wakil sebagai saksi pengkiraan undi ( ada ka x nanti calon)..kalau xda keputusan boleh ditipu

~~~~~tunguuuuuuuuuuu~~~

mFnA berkata...

hahahha. baru first time nak mengundi dah heboh2.. pirahhh

brani berkata...

manifesto xda pun..

deedee^laalaa berkata...

sptutnya sbgai mpp result should be 3.0 and above...high in communication skills...can speak english perfectly...btol ke brtanding..ktorg y dok kkf,kkb,kkc x pnh dgr pn bkal mpp lekatkn gmbo utk raih undi ke...manifesto kt khalayak ke...tup2..dh kuar result menang tnpa bertanding...fuh...so weird...cm pilih ikan kt pasar...no wonderlh mpp unimap have no quality berbnding u laen...mcm langit ngn bumi..u laen bertanding habis2san....terbuka kpd sespa sj y layak...ini student unimap langsung x de chance nk jd calon..mne x nya, school msing2 dh tntukan sp y jd calon..igt skolah ke ap...hish..x profesional langsung

Tanpa Nama berkata...

der..pnh tgk ke mpp u laen?klu korg tgk msti korg bngge ngn mpp unimap..korg pilih mpp pon knl ke diorg tu cmne??mostly plih ikot muke jek..

mpp u laen rsult lg la der..yg rsult ok pon amek subjek pe jek..

Tanpa Nama berkata...

Pengarah ICT UniMAP "Tuan Haji" Nasrudin Bin Abd. Shukor dok makan rasuah dengan company Celestra Network Communication jaa...

http://www.cnc.net.my

Tiap2 tahun boleh jenjalan luar negara wooo...masyukkk

Cuba tengok carta organisasi ni.
Pengarah ICT yg jaga bhgn network.

http://publicweb2.unimap.edu.my/~ict/images/stories/cartanew.jpg