Bicara Siswa


Selasa, 28 Disember 2010

LETRIK DIPOTONG,UniMAP CUAI??


UniMAP gempar lagi..

28 Disember: Pagi ini Kolej Kediaman Tun Dr Ismail (KKE) digemparkan apabila lebih kurang 25 buah rumah mahasiswa UniMAP dipotong api oleh pihak TNB.Ini menyebabkan mangsa-mangsa terkejut dan segera membawa notis daripada pihak TNB kepada pihak Kolej Kediaman KKE.

Apabila para mahasiswa membawa perkara ini kepada pihak kolej,pihak terbabit menyatakan ini adalah disebabkan salah faham oleh pihak TNB.Para mahasiswa diminta bersabar.Perkara ini memberi masalah kepada para mahasiswa lebih-lebih lagi sekarang adalah musim test dan kuiz untuk mahasiswa tahun akhir.

Ada juga saranan dari pihak terbabit supaya mahasiswa mencabut suis dari rumah-rumah yang tidak digunakan.Ini merupakan satu saranan yang tidak beretika oleh pihak pengurusan.

Beberapa pertikaian timbul dari apa yang berlaku ini.

1.Masakan pihak TNB boleh tersilap dalam hal ini sedangkan mereka mempunyai rekod dan simpanan bil elektrik dari pelanggan mereka.

2.Tidak sepatutnya perkara ini berlaku kerana peruntukan untuk tujuan bayaran tersebut sememangnya jelas dalam peruntukan universiti.

3.Pihak terbabit cuba memberi alasan dan dalam masa yang sama memberi saranan yang tidak sepatutnya kepada mahasiswa.

Para mahasiswa,adakah anda masih berdiam diri???

 


1 ulasan:

Rayyan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.